Közélet

Vödörbe fulladhatott a féléves gyerek

Már gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a töki tragédia ügyében.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a hajnalban, Tökön meghalt csecsemő ügyében – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: a körülményeket még vizsgálják, a boncolás adhat majd választ arra, mi okozta a kicsi halálát.

A rendőröket éjfél után értesítették az esetről. Az orvosi szakvélemény szerint a féléves kislány halálát fulladás okozta, a mentők többször is megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A baleset körülményeit először a budaörsi rendőrség kezdte vizsgálni a közigazgatási eljárás szabályai szerint, ám úgy tűnik, nem zárható ki a bűncselekmény lehetősége sem, mert nem sokkal később gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt a megyei rendőrség vette át a munkát.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy a hathónapos kislány hogyan halt meg. Az egyik verzió szerint etetés közben lett rosszul és fulladt meg, ám úgy tudni, a szülők a mentőknek azt mondták, a kislány egy vödörbe esett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik