Közélet

Kannibált fogtak Szlovákiában

Egy gyilkosság megtervezésével, valamint kannibalizmussal gyanúsított férfit tartóztattak le tűzpárbaj után Kelet-Szlovákiában.

Amikor a lövöldözés zajlott a kommandósok és a gyanúsított között, hermetikusan lezárták Kysak (Sároskőszeg) kassa-vidéki járási községet, kedden délelőtt. Jaroslav Spišiak országos rendőrfőkapitány és a belügyminiszter is a ma délelőtti lövöldözés helyszínére utazott.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a férfi, akit a rendőrség ma le akart tartóztatni, interneten egyezett meg egy svájci férfival, hogy megeszi őt. Megegyeztek a találkozó pontos idejében, helyében és az áldozat öltözékében. Az áldozat azonban meggondolta magát és értesítette a rendőrséget.

A szlovákiai rendőrség az Interpollal karöltve készítette elő az akciót. Az áldozatot egy beépített rendőr helyettesítette, aki a megegyezett öltözékben és kellékekkel – fűrész, kések és fekete bors – meg is jelent a helyszínen. Az eredeti terv szerint ugyanis a gyanúsított elaltatta volna őt, majd megölte volna és feldarabolta volna, és aztán egy előre eltervezett helyen tárolta volna az erdőben. A bors arra kellett, hogy távol tartsa a vadállatokat.

Daniel Lipšic belügyminiszter elmondta, hogy az elkövető egy 43 éves férfi volt, négy legálisan tartott fegyver volt nála. A falut sokkolta az eset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik