Közélet

Falazott az anya gyilkos fiainak

A nő ruhát és gumikesztyűt is adott fiainak, hogy eltüntessék a gyilkosság nyomait.

Vádemelési javaslattal lezárta a rendőrség a tavaly nyári soltvadkerti gyilkosság nyomozását. A két fiatal agyonvert egy idős férfit, majd autóját, pénzét és a lakásban talált értékeket is elvitték.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indított nyomozást 2010 júliusában, miután egy 20 és 24 éves soltvadkerti testvérpár úgy megvert egy helyi, egyedül élő 69 éves férfit, hogy az belehalt sérüléseibe. A két férfi előre elhatározta, hogy megszerzi az idős ember értékeit. A házigazda a zajokra ébredt, a támadók ekkor estek neki.

A testvérpár a lakásból berendezési tárgyakat, iratokat és 103 ezer forintot vitt el, majd elkötötte a tulajdonos autóját is. A kocsival hazamentek, ahol anyjuk segítségével kipakolták a zsákmányt. Az egyik testvér ezután kocsikázni indult az autóval, ám Bócsa felé tartva felborult. A helyszínre küldött rendőr a baleset közelében igazoltatta a férfit, aki bevallotta, hogy ő vezette a Soltvadkertről lopott autót. Ezután találtak rá a rendőrök a halott férfira.

A bűncselekmény miatt az anya és két fia is letartóztatásban van, mert a nő is tudott a bűncselekményről, sőt, ruhát és gumikesztyűt is adott fiainak, valamint segített a bűnjelek eltüntetésében is. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kedden fejezte be a nyomozást, az iratokat vádemelési javaslattal az ügyészség továbbítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik