Közélet

Hiába lyukasztottam, meg akart büntetni a BKV-ellenőr

Hiába vettem meg előre a jegyem és hiába lyukasztottam, ma délután mégis összetűzésbe kerültem egy ellenőrrel a Ferenciek terén. Hazafelé indultam a füstös Forgách utcától metróval. A mozgólépcső tetején kilyukasztottam a gyűjtőjegyemből egy jegyet, majd rutinosan zsebre tettem. A Ferenciek terénél szálltam le, ahol bemondták, hogy az ellenőrök a kijáratnál ellenőrzést végeznek, ezért már a mozgólépcsőn elővettem a gyűjtőt és előkészítettem a jegyet. Az ellenőrhöz érve készségesen megmutattam a szelvényt, de a BKV-s minden köszönés és kérés nélkül kivette a kezemből. Nézegette, forgatgatta, majd megkérdezte, hogy a helyszínen vagy csekken szeretném-e rendezni a büntetést.

Először nem értettem, hogy mi lehet a probléma, hiszen volt jegyem és lyukasztottam is. Kiderült, a BKV már arra is szarik, hogy feltöltse tintával a lyukasztókat, emiatt nem volt olvasható a jegyen lévő kód, dátum és idő. Persze ez ellenőr nem a BKV-t és a lyukasztót hibázhatta, hanem engem vádolt meg azzal, hogy szándékosan kapargattam le a jegyről a kódot, és azt is megkaptam, hogy valószínűleg ezzel a jeggyel utazok már hónapok óta.

Egy turistának nehezebb dolga lett volna, de én büntetés nélkül hagytam el a helyszínt. Vajon a BKV miért nem tesz meg mindent azért, hogy legalább a normálisan fizető utasokat ne cseszegessék az ellenőrök? Mi a hivatalos eljárás ilyenkor?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik