Közélet

Gyerekcsíny vezetett a koponyaműtéthez

A rendőrség szerint nem szándékosság vezette azt a két tinit, akik pezsgősüveggel dobtak fejbe egy 11 éves lányt.

A 11 éves fiú és 12 éves lány egy őket csúfoló csoport elől ment be a tízemeletes tatabányai épületbe, és a tetőről szétnéztek. Lerúgtak egy üvegdarabot, majd kitalálták, hogy az ott lévő két üveget együtt ledobják. A fiú meggondolta magát, a lány viszont ledobta a kezében tartott palackot. Hallották a sikoltást, és a ház előtt, látták a fejen talált lányt, de elhagyták a helyszínt, és szüleik előtt is titokban tartották tettüket – ismertette a történteket szerdai sajtótájékoztatóján az üggyel foglalkozó rendőrségi nyomozócsoport vezetője.

A sérült 11 éves lány sikeres koponyaműtéten esett át, és azóta elhagyta a kórházat.

A nyomozó az MTI-nek elmondta, hogy az elkövetők életkoruk miatt nem büntethetők, családi körülményeik, életvitelük nem mondható rendezetlennek. Ügyüket az eljárás után átadják a gyámhatóságnak, az pedig a családi körülmények vizsgálata után javasolhat további intézkedést.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az eljárás során csaknem kétszáz lakásban hallgattak meg embereket; adatokat gyűjtöttek az iskolákban, és megtalálták azt a baráti társaságot is, amely még 2010 decemberében a tetőn hagyta az üvegeket. Az egyik lakó a helyszínről fényképeket készített, az ezen látható személyek ellenőrzése is segítette a tettesek megtalálását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik