Közélet

Rendőrkézen az újpesti “pókember”

Elfogták a fővárosi rendőrök azt a rablót, aki emeletes házak tetejéről leereszkedve tört be újpesti lakásokba.

A rendőrök egy bejelentést követően, még áprilisban fogták el a betörőt, mikor az éppen egy panelház hetedik emeleti lakásába tört be, fényes nappal. A “pókemberre” egy szemközti házban dolgozó festő figyelt fel és azonnal értesítette a rendőrséget. Az egyenruhások a lépcsőház ötödik emeletén fogták el a férfit, aki az elfogásakor hevesen, szitkozódva reagált.

Állítása szerint csak egyik ismerősét látogatta meg, ám a rendőrök a hetedik emeleten megtalálták zsákját és abban az “akcióhoz” szükséges szerszámokat. A középkorú férfi ellen rablás és lopás bűntett elkövetése miatt már két körözés is érvényben volt, és már volt korábban elítélve hasonló bűncselekmények miatt. A férfi kihallgatásakor végül három, korábban történt betörést ismert el. A pókember tettestársa egyébként a tetőn várakozott a tettenéréskor, a rendőrök őt ott fogták el.

Az elmúlt hónapokban több hasonló betörés történt Újpesten, amikor tetőről leereszkedve, az erkélyajtót befeszítve törtek be lakásokba. A betörések során készpénz és értékes ékszerek tűntek el. Egyelőre vizsgálják, az elfogott férfinak köze van-e ezekhez az ügyekhez – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik