Közélet

Felmentették a halálos baleset okozásával vádolt pécsi buszsofőrt

A férfi a megállóba felhajtva halálra gázolt egy gyalogost

Bizonyítottság hiányában felmentette a Pécsi Városi Bíróság kedden azt a buszsofőrt, aki 2008 januárjában Pécsen az általa vezetett csuklós busszal egy megállóba felhajtva halálra gázolt egy gyalogost; az ítélet nem jogerős.

Makkai Zsolt bíró indokolása szerint az ügyészség – a halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolt férfi ügyében – nem tudta kétséget kizáróan cáfolni azt a vádlotti védekezést, hogy a baleset műszaki hiba és nem más ok miatt következett be.

A tényállás szerint a ma 57 éves Galacsik István 2008. január 14-én a 6-os számú helyi járatú buszt vezette, a baranyai megyeszékhely Maléter Pál úti megállójában egy előtte éppen kikanyarodni készülő busz mögött akart megállni. A motor azonban hirtelen felpörgött, ettől a jármű pluszenergiához jutott, kezelhetetlenné vált, s nem lehetett lefékezni. A sofőr azért, hogy elkerülje a másik busszal, valamint a tőle balra haladó autókkal való ütközést, jobbra rántotta a kormányt. Azon terület felé, ahol abban a pillanatban senkit sem látott.

A megállóba felhajtva ugyanakkor elütött egy hatvanéves nőt, nekiment egy padnak, végül egy fának ütközve megállt. A baleset sérültje életét vesztette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik