Közélet

Megölte alkoholista anyját a sportolónő

A dunaújvárosi 38 éves volt triatlonista állította, hogy másnaposan talált rá halott anyjára.

Furcsa balesethez riasztották a rendőröket az iparváros egyik panellakásába. Eleinte úgy tűnt, hogy a Dunaújvárosban közismert, 68 éves jogászasszony a macskájának a kaparófájára eshetett rá, és ez okozhatta a halálát, de később kiderült, a saját lánya végezhetett az alkoholista nővel.

A kezdetben balesetnek tűnő halálesetről a doktor értesítette a rendőrséget azután, hogy az áldozattal együtt lakó lánya az orvosi ügyelettől kért segítséget. A 38 éves volt triatlonista állította, hogy akárcsak az anyja, ő is alkoholmámorban feküdt szilveszterkor, majd újév napján másnaposan rátalált a szülő holttestére a nagyszobában. A lesoványodott asszony élettelen testén nem voltak védekezésre utaló nyomok, viszont a lánya ellentmondásosan adta elő, hogy pontosan mikor és milyen körülmények között szembesült a tragédiával.

“Ha ki volt kapcsolva a telefonja, tudtam, hogy megint baj van” – beszélt a fiatal nő a keserű élményekről. “Megtanultam az állapotával együtt élni úgy, hogy amikor részeg volt, rá se néztem” – vallotta. Végül kilátástalan életéért az anyját okolva, több órás zokogás után újév hajnalán rárontott a piálástól legyengült, tévé előtt ülő asszonyra. Felrángatta a nőt a fotelból, majd a földön dulakodtak. Végül az elkeseredett lány egy a fotel támlájáról lekapott kötött kendővel fojtotta meg a gyanú szerint az anyját.

A szakértői vélemény alapján feltételezhető, hogy az áldozatnak jártányi ereje sem volt a napok óta tartó koplalástól. Védekezni sem tudott, amikor a lánya rátámadt. A bíróság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt elrendelte a volt sportolónő előzetes letartóztatását.

AJÁNLOTT LINK: Családi dráma: ügyvéd anyját ölte meg az egykori dunaújvárosi sportolónő

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik