Közélet

Rágalmazásért feljelentést tesz a nyíregyházi kórház

Az elmúlt napok hisztériakeltése miatt, rágalmazásért büntetőfeljelentést tesz az Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding menedzsmentje.

“A hír pánikhangulatot teremtett a kórházakban illetve városszerte. A pletyka olyan méreteket öltött túllépve a kórház falait, és név szerint érintve vezetőket, hogy az Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. érintett vezetői rágalmazásért ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek” – áll Kiss Zoltán Tamás vezérigazgató közleményében.

Az egészségügyi ágazatot terhelő forráshiányok, az orvos- és ápolóhiány napi szinten terheli meg a kórházak munkáját. Az egészségügyi intézmények ebben a nehéz helyzetben próbálják az egészségügyi szolgáltatások minőségét megtartani úgy, hogy a betegek érdeke ne sérüljön – közölte a vezérigazgató, aki szerint ebben a helyzetben a rosszindulatú híresztelések tovább rontják az emberek bizalmát az egészségügy iránt. A hisztériakeltés így közvetve nemcsak az ágazatnak, hanem a betegeknek is kárt okoz hosszú távon. “Emellett rossz hírét kelti olyan vezetőknek, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gazdasági válság hatásai, amelyek súlyosan érintik az egészségügyi szférát is, kezelhetőek legyenek” – állítja a vezérigazgató.

Az előzményekről annyit közöl: a pletyka alapját egy olyan egyéves ügy apropója adta, melyben éppen a Holding vezetése tett feljelentést még 2010-ben, sikkasztás gyanújával ismeretlen tettesek ellen. A szabálytalanságot a hivatalba lépett új vezetés találta egy fiktív raktár kapcsán. A rendőrség pedig végezte a munkáját, melynek része, hogy a kórház, a feljelentéshez kapcsolódó iratait átvizsgálták, a számítógépeken található információkat archiválták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik