Közélet

Gumicsónakos cigicsempészt fogtak a Tiszán

A férfit őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatását. Jövedéki orgazdaság megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntető eljárás.

Csaknem hatvanhárom millió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le a Tiszán Nagyar és Szatmárcseke között csütörtökön a Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóság nyomozói – közölte pénteken a Nemzeti Adó- és Vámhivatala Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságán Uzonyi Sarolta pénzügyőr főhadnagy.

A főhadnagy elmondta: a nyomozók csütörtök késő este a Tisza Nagyar és Szatmárcseke közötti szakaszán a Szolnok Megyei Rendőr Főkapitányság vízi rendész járőreivel közösen ellenőriztek egy gumicsónakot és a rajta tartózkodó magyar állampolgárt. Az ellenőrzés során nagy mennyiségű adózatlan cigarettát találtak. Nem sokkal később egy újabb, a folyó partjára kikötött, cigarettával megrakott gumicsónakra leltek. A két csónakból összesen hatvanezer doboz, hatvanhárom millió forint értékű, különféle márkájú cigaretta került elő. A csempészcigarettát, valamint a csónakokat és tartozékaikat lefoglalták.

A gyanúsított 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik