Közélet

Elriasztják a külföldieket a BKV-ellenőrök

Menekülnének hazánkból azok a külföldi turisták, akiket balszerencséjük durva, rugalmatlan és cseppet sem segítőkész BKV-ellenőrök karmai közé vezetett. A külföldiek tapasztalatai alapján úgy tűnik, egyelőre idén sincs megoldás az évtizedes problémára, ami rosszabb hírét kelti az országnak, mint a taxis hiénák és a lehúzós vendéglátósok együttvéveírja a Blikk.

?Éppen megérkeztünk Budapestre, megvásároltuk a vonaljegyeinket, de a Deák téren nem láttunk lyukasztót, ahogy a metrókocsikban sem? – kezdte az ír Kate Clervil, aki svájci párjával érkezett pár napos budapesti kirándulásra.

?Ahogy fölértünk a mozgólépcsőn, három ellenőr vett minket körül, azt mondták, amit tettünk, törvénytelen, és 12 ezer forintra akartak megbüntetni minket, pedig mi nem akartunk csalni. Az egész olyan volt, mintha a nyolcvanas évek Szovjetuniójába csöppentem volna.?

?A BKV jegy- és bérletrendszere olyan szinten elavult, hogy a nyugatról érkezett turistának meg sem fordul a fejében, hogy ilyen létezik. Nem csoda, hogy nehezen igazodnak ki a szabályokon, és emiatt nem is tudják mindig betartani őket? – vázolta Bódis Gábor, a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ kommunikációs vezetője.

A BKV nem válaszolt a lap kérdéseire.

(HVG)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik