Közélet

Előzetesben marad Koltai fia

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottak terhére róható bűncselekmények tárgyi súlya kiemelkedő.

Meghosszabbította az adócsalással és más bűncselekményekkel gyanúsított Koltai Gábor filmproducer és társai előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben a bíróság június 2-ig “meghosszabbította K. Gábor, I. Gábor és Cs. Zoltán gyanúsítottak előzetes letartóztatását” – olvasható a Fővárosi Bíróság honlapján hétfőn megjelent közleményben.

A március 29-én meghozott végzés nem jogerős. A közlemény szerint a bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottak terhére róható bűncselekmények tárgyi súlya kiemelkedő, a gyanúsítottak személyi körülményei lehetővé teszik a külföldre való távozásukat, és fennáll a tartósabb külföldön tartózkodásuk lehetősége is.

A bíróság álláspontja szerint “a szervezett elkövetésből eredően a büntetés várható nagyságára, valamint a gyanúsítottak személyi körülményeire is figyelemmel a szökésüktől, elrejtőzésüktől megalapozottan tartani lehet, így alappal feltehető, hogy a gyanúsítottaknak az eljárási cselekményeknél való további jelenléte csak előzetes letartóztatásuk mellett biztosítható”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik