Közélet

Milliárdos kár a törökbálinti gyógyszerraktár tűzben

A Roche gyógyszergyár becslésekbe nem bocsátkozott, annyit közöltek, hogy körülbelül 1700 négyzetméteren pusztított a tűz és a füst.

Az épületben senki nem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt és jelenlegi információk szerint veszélyes anyag sem került a levegőbe – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a cég magyarországi egységének kommunikációs vezetője.

Gáborjáni-Polgár Bernadett elmondta, a tűz a hűtőkamrában keletkezett, a lángokat az érdi tűzoltóság oltotta el, megakadályozva a tűz továbbterjedését. A tűzvizsgáló megkezdte a tűz okának és körülményeinek kivizsgálását, melynek eredményéről a vizsgálat hivatalos lezárta után tudnak információt adni. A Független Hírügynökség nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy valószínűleg elektromos zárlat miatt csaptak fel a lángok.

A tűzben az összes raktáron lévő gyógyszerkészítmény kárba veszett: vagy elégett, vagy a füst tette tönkre – mondta Gáborjáni-Polgár Bernadett. A kár mértékéről a vizsgálat lezárultáig nem kívánt nyilatkozni, annyit azonban hozzátett, hogy a cég kizárólag saját fejlesztésű, innovatív gyógyszereket forgalmaz. A Független Hírügynökség úgy értesült, hogy a kár a milliárdos nagyságrendet is elérheti.

A kommunikációs vezető közölte, a legtöbb Roche gyógyszerből mintegy két hétre elegendő raktárkészlet van a forgalmazóknál, de, hogy megelőzzék a készlethiányt, felvették a kapcsolatot a bázeli központtal, a szomszédos országokkal és közeli gyártóhelyekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik