Közélet

Horrornaplóra bukkantak a filmrendező számítógépén

A rendőrség lefoglalta és szakemberek segítségével átvizsgálta Mark Twitchell laptopját, akit Johnny Altinger meggyilkolásával vádolnak.

A gépen lévő, naplószerűen megírt anyag egy leendő sorozatgyilkos terveit rögzíti hátborzongató részletességgel – írja a Kitekintő a The Edmonton Journalra hivatkozva.

Mark Twitchell a vádirat szerint 2008 októberében gyilkolta meg Johnny Altingert. Nőnek adva ki magát egy társkereső oldalon egy garázsba csalta áldozatát, ahol végzett vele, majd a testet feldarabolta és a csatornába dobta.

A hordozható számítógépen talált 42 oldalas iromány egy sorozatgyilkos naplóját idézi. A tanúvallomások nyilvánosságra kerülésével pedig egyre valószínűbbnek látszik, hogy Twitchell saját élményeit írta meg benne. A főszereplő egy házasságtörő férfi, aki “elkötelezi magát” a sorozatgyilkosság mellett. A bűntett feltételezett időpontjában a filmrendezőnek – felesége mellett – egy barátnője is volt. További önéletrajzi motívum lehet, hogy a napló szereplőjét megbírságolják gyorshajtásért.

Annak ellenére, hogy Twitchellre “csak” egy gyilkosságot próbálnak rábizonyítani, a szomszédok vallomása szerint egy másik férfira is rátámadt, aki azonban szerencsésen elmenekült. A szóban forgó személyt később hallgatja meg a bíróság.

AJÁNLOTT LINK:

Horrornaplót találtak a kanadai filmes számítógépén (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik