Közélet

Megszólalt Tribuszerné, a milliárdos csaló

Tagadja a vádakat az újabb csalásokkal meggyanúsított, a hatóság félrevezetése miatt a közelmúltban az ügyészségen is feljelentett Tribuszer Zoltánné.

Az 1990-es évek hírhedtté vált pilótajáték-szervezője az Új Dunántúli Naplónak adott, szerdán megjelent nyilatkozatában azt mondta: nem követte el a csalásokat. Hozzátette, hogy tudomása szerint nem tett ellene senki sem feljelentést, így nem is érti, miért nyomoz ellene a rendőrség. Azt azonban elismerte, hogy 30 millió forinttal tartozik magánszemélyeknek. Nem befektetési célra kértem pénzt, hanem kölcsön. Remélem áprilisban lezárul az ügy, szeretnék fizetni – mondta.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság két héttel ezelőtt tizenkét rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a mecsekjánosi nőt. Felvetődött, hogy az asszony magánszemélyektől különböző összegeket vett át, azt ígérve, a pénzt haszonnal adja vissza, de ezek az ígéretek végül alig vagy egyáltalán nem teljesültek.

A nőt a rendőrség ezenkívül hatóság félrevezetése miatt feljelentette az ügyészségen, mert tavaly novemberben azt állította: 40 millió forintot raboltak el tőle, így több hitelezőjét nem tudta időben kifizetni. Feljelentése alapján büntetőeljárás indult felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás miatt. A nyomozók által beszerzett információk alapján azonban kiderült, hogy az asszony csak kitalálta a történetet. A rendőrség a nyomozást bűncselekmény hiányában még januárban megszüntette, majd kezdeményezte a nő felelősségre vonását. Tribuszer Zoltánné a Dunántúli Naplónak adott nyilatkozatában azt mondta: valóban kirabolták.

A Baranya Megyei Bíróság 1996 júliusában, a legfelsőbb bíróság egy évvel később hirdetett ítéletet Tribuszerné és társai ügyében. Tribuszernét különösen nagy kárt okozó csalásokért, jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért és magánokirat-hamisításért kilenc évi börtönre ítélték. Az asszony ezt követően ismeretlen helyre távozott, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, végül elfogták, és a nő 1999 novemberében bevonult a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, hogy megkezdje büntetésének letöltését.

AJÁNLOTT LINK:

Tribuszerné megszólal: „Tényleg tartozom, szeretnék fizetni” (bama.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik