Közélet

Bíróság előtt a vesztegetéssel vádolt rendőrök ügye

A gyanú szerint a sátoraljaújhelyi rendőrök több esetben vettek át csúszópénzt, főként külföldi tehergépkocsik sofőrjeitől.

Megkezdődött a vesztegetéssel vádolt sátoraljaújhelyi rendőrök büntetőpere a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bíróságon. A sátoraljaújhelyi kapitányság 15 rendőrével szemben hivatalos személy által elkövetett kötelességszegés, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás. A rendőröket tavaly szeptemberben és októberben vette őrizetbe a Miskolci Nyomozó Ügyészség.

A gyanú szerint a rendőrök májusban és júniusban egymással megállapodtak, hogy közúti ellenőrzéseken külföldi gépkocsikat állítanak meg, s a szabályszegések “elnézéséért” pénzt kérnek a járművek vezetőitől. Több esetben vettek át csúszópénzt, főként külföldi tehergépkocsik sofőrjeitől.

Szabó József, a megyei bíróság szóvivője az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a vádiratot előző nap ismertették, s az első fokon eljáró megyei bíróságon elkezdődött a vádlottak meghallgatása. A 15 rendőr közül hatan előzetes letartóztatásban vannak, a többiek esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

A per csütörtökön folytatódik a Borsod megyei bíróságon.

Ajánlott videó