Közélet

Ledobta a négyéves kislányát egy hídról

Bűnösnek találta az ausztrál Victoria állam bírósága azt a férfit, akit azzal vádoltak, hogy két évvel ezelőtt megölte a gyermekét.

A háromgyerekes apa 2009. január 29-én hajtott fel a melbourne-i West Gate hídra, ahol megállította az autóját, kivette belőle négyéves Darcey-t, majd – szemtanúk beszámolója szerint – rongybabaként áthajította a gyereket a korláton. A kislány 58 métert zuhant, súlyos belső sérüléseket szenvedett, ám halálát fulladás okozta.

Néhány perccel a gyilkosság előtt a 37 éves férfi felhívta telefonon volt feleségét, és azt mondta neki, “Mondj búcsút a gyerekeidnek”. A kocsiban a kislányon kívül Freeman két fia is ott ült, ám a férfi őket végül nem bántotta. Miután lehajította Darcey-t a hídról, a férfi a melbourne-i szövetségi bírósághoz vezetett, ahol feladta magát.

A tárgyaláson ügyvédje azzal érvelt, hogy Arthur Freeman pillanatnyi elmezavarában dobta le a gyerekét a hídról, az ügyész viszont azt állította, hogy a hétévnyi házasság felbomlása utáni bosszúvágy motiválta a férfi tettét. Freeman büntetését egy későbbi időpontban szabja ki a bíróság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik