Közélet

Hat évet kapott egy koszovói heroincsempész Kecskeméten

A férfi a tompai határátkelőn, személygépkocsijának egy erre kialakított részében csaknem fél kilogramm heroint akart behozni az országba.

Szörényi Mariann, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság tanácsvezető bírója az ítélet indoklásában elmondta: teljes egészében elfogadták a Kiskunhalasi Városi Bíróság ítéletét. Az elsőfokú bíróság részletes bizonyítási eljárás alapján, az elkövetés körülményeinek ismeretében helyesen jutott arra a következtetésre, hogy nem fogadható el a vádlott védekezése – mondta.

A 28 éves koszovói férfi a bíróságon azt vallotta: nem tudott arról, hogy az autójának sárvédője alatt kialakított rejtekhelyen kábítószer van.

A koszovói állampolgár 2009. augusztus 30-án reggel érkezett a tompai határátkelőre Mercedes típusú gépkocsijával. A vámosok az autót aprólékosan átvizsgálták, így találták meg a heroint.

A koszovói férfi a kecskeméti fegyházban várt a bírósági tárgyalásra. Tizenhárman voltak egy cellában, közöttük egy kábítószer-bűncselekmények miatt többször elítélt, német férfi is. Ő a nyomozati szakban tanúvallomást tett, és elmondta: a koszovói férfi – aki beszél németül – elmesélte neki, hogy kábítószer-csempészés miatt van előzetesben, és beszélt a drog tervezett célállomásáról is.

A zárkatárs szerint a vádlott elmondta neki, hogy a heroint Törökországban vásárolta, másodszor próbál kábítószert csempészni, és a családjában többen is foglalkoznak, kereskednek droggal, amelyet Nyugat-Európában terjesztenek.

Zomborné Papp Anita ügyész azt indítványozta, hogy az elsőfokú ítéletet hagyja helyben a másodfokú bíróság.

A koszovói férfi az utolsó szó jogán hangsúlyozta: büntetlen előéletű, és nem ő helyezte el gépkocsijában a drogot. Nehezményezte, hogy az elsőfokú bíróság nem szembesítette a rá terhelő vallomást tevő zárkatárssal, és nem tehetett fel kérdéseket neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik