Közélet

Zsineggel fojtogatta az osztálytársát

A zsinór azonban elszakadt, így kiszemeltje csak könnyebben sérült.

Az eset szerdán kora délután történt Dunaújvárosban. A két fiatal a tanórák után ment le a Duna-partra. A 20 éves paksi fiú azt mondta fiatalabbik osztálytársának, hogy menjen vele, mert ott mutatni akar neki valamit. Ám amikor odaértek a folyóparthoz, egyszer csak egy zsinórt fogott a nyaka köré, majd fojtogatni kezdte. A zsinór elszakadt, így a fiú levegőhöz jutott. A 19 éves fiatal könnyebben sérült. Ezután támadója már nem bántotta a “barátját”, de megfenyegette, hogyha valakinek elmondja, mi történt, meg fogja bánni.

A fiú senkivel sem akarta megosztani a folyóparti esetet, de családja otthon észrevette a nyakán a fojtogatás nyomait, így elmondta, mi történt vele. Szülei egyből kórházba vitték. A rendőrséget pedig a kórház értesítette. A nyomozók csütörtökön állították elő a fojtogatót egy dunaújvárosi étteremből.

A támadót súlyos testi sértés kísérletével gyanúsították meg. Kihallgatásakor a diák tagadta, hogy bűncselekményt követett el. A fiatal ellen egyébként rongálás és garázdaság miatt korábban már folyt eljárás, és elmarasztaló ítélet is született ügyében. A nyomozók őrizetbe vették – tájékoztatott pénteken a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik