Közélet

Raffael pólódarabkáit találták Cozma ruháján

Tegnap pedig a meggyilkolt kézis vérét azonosították az elsőrendű vádlott pólóján.

Raffael Sándor elsőrendű vádlott sötét pólójából származó textilszálakat találtak a Marian Cozma által viselt két-fehér csíkos pólón; erről az igazságügyi vegyészeti szakértő számolt be pénteken a Cozma-ügy tárgyalásán, a Veszprém Megyei Bíróságon.

Károly Istvánné szakértő elmondta: Marian Cozma, Zarko Sesum és Ivan Pesic sértett több ruhadarabját vizsgálták meg, az emberöléssel vádoltak esetében pedig 30 ruhadarabon kerestek mikroszálakat, üvegmaradványokat. Közlése szerint Raffael pólójából származó barna szálat találtak Ivan Pesic ruházatán is, három gyapjúszálat pedig – ezek Pesic pólójából származtak – Raffael pólóján fedeztek fel.

A bíróság pénteken kimondta azt is – tekintettel a csütörtökön elhangzott orvosszakértői véleményekre -, hogy több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérleteként is minősülhet Ivan Pesic vesén szúrása és Zarko Sesum fejbe rúgása. Ivan Pesic veséjét kettévágta a szúrás, 10 centiméteres volt a szúrt csatorna, és a kézilabdázó fél órán belül meghalt volna, ha nem kerül műtőasztalra – hangzott el az orvosszakértő véleményeként.

A bíróság a tárgyalást április 11-én folytatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik