Közélet

Kigyulladt egy autó a kiskunlacházi reptéren

A driftautó nem az ütközés erejétől, hanem műszaki hiba miatt gyulladt ki.

Saját, parkoló szervízbuszával ütközött egy autó pénteken kora este a kiskunlacházi reptéren, ahol a holnapi gyorsulási versenyre gyakorolt. Az elsődleges adatok szerint a kocsi nekikoccant a parkoló járműnek, vélhetően nem az ütközés erejétől, hanem műszaki hiba miatt gyulladt ki.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy az elsődleges adatok alapján vélhetően sportbalesetnek minősül az eset, azaz közlekedési ügyben nem kell eljárást indítani. A rendőrség információi szerint a pályán egyedül tartózkodott ennek a kocsinak a csapata és a holnapi versenyre készültek. A helyszínen egyébként összesen egy ember sérült meg, könnyebben.

A repülőtéren egyébként a hétvégén gyorsulási verseny lesz, a verseny internetes portálján, a dragracing.hu-n szereplő adatok szerint Magyarországon elsőként tartanak ilyen versenyt. Korábban az egyik szervező úgy tájékoztatott, hogy nem gyorsulási autó szenvedett balesetet és csak kisebb koccanás történt.

Úgy tudni, egy úgynevezett drift-autóról van szó. A drift lényege, hogy az autó hátulját a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy az autó megtapadjon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik