Közélet

Váratlan fordulat a Cozma-ügyben

Raffael Sándor beismerte, hogy hasba szúrt valakit. Előtte már a lokálban is késelt.

Váratlan fordulatot vett a Cozma-ügy tárgyalása a Veszprém Megyei Bíróságon; az elsőrendű vádlott közölte: megszúrt valakit a veszprémi Patrióta lokál előtt 2009. február 8-án hajnalban. Raffael Sándor nyomozati vallomásában még az szerepelt, hogy kés sem volt nála.

A férfi ma viszont már azt vallotta, hogy a Patrióta lokál előtt megszúrt egy támadólag fellépő, elébe “berobbanó alakot”. A lábát akarta megsebesítni, de úgy látta, hogy hasba szúrta a támadót. Raffael beismerte azt is, hogy már a diszkóban is megszúrt valakit.

A vádlott azt állította, hogy félelmében szúrt a lokál előtt, mert nyolcan-tízen támadták. Nem akart embert ölni. “Nehéz azzal a tudattal élni, hogy az ember esetleg megölt valakit” – indokolta vallomását. A bíró kérdésére, hogy a “berobbanó alak” lehetett-e Marian Cozma, azt válaszolta: “igen, lehetett”.

Raffael Sándor egyébként egyszer sem mondta ki Marian Cozma nevét, de az utalásokból rá lehetett ismerni az elhunyt sportolóra. Az elsőrendű vádlott többször is hangoztatta, hogy mindkét alkalommal életveszélyben érezte magát, és hozzáfűzte, nagyon sajnálja a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik