Közélet

Másfél év börtön egy pofonért

Jogerősen másfél év börtönbüntetést kapott egy fiatalkorú fiú Miskolcon, aki minden előzmény nélkül belekötött egy 23 éves férfiba, majd arcon ütötte.

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: egy 23 éves kázsmárki fiatalember március 16-án a miskolci Búza tér felé tartott, amikor minden előzmény nélkül belekötött egy nála néhány évvel fiatalabb fiú, aki szóváltást követően arcon ütötte. A támadó ezek után egy közeli ház udvarára menekült.

A miskolci rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették a fiatalkorút, akivel szemben garázdaság és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Az elkövető elismerte tettét, annak okára nem tudott kézzelfogható magyarázatot adni.

A miskolci rendőrkapitányság gyorsított eljárás keretében zárta le az ügyet, és vádemelési javaslattal az iratokat megküldte az ügyészség felé. A bíróság pénteken jogerősen 1 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte az elkövetőt, aki már többször volt büntetve hasonló jellegű bűncselekmények miatt – tette hozzá Dobi Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik