Közélet

Magyar buszbaleset Csehországban

Árokba hajtott szombaton hajnalban, Csehországban az Orangeways Budapest és Berlin között közlekedő menetrend szerinti autóbusza.

A baleset hajnali fél hatkor történt az E50 jelzésű autópálya mentén, Brno és Prága között. A helyszínen tartózkodik az Orangeways egyik vezetője is, aki mindenben igyekszik az utasok rendelkezésére állni. A baleset körülményeit jelenleg vizsgálják. Az utasok továbbszállításáról a cég cseh partnere segítségével gondoskodik az Orangeways, 2-3 órás késéssel mindenkit a céljához szállítanak.

Bózsik András, az Orangeways stratégiai igazgatója elmondta: “Az első információk alapján a balesetet nem az autóbusz meghibásodása, hanem a jármű vezetőjének pillanatnyi figyelmetlensége okozta.” A sofőr a helyszínen elismerte a felelősségét. A buszvezető a szlovák-cseh határon, a baleset előtt körülbelül két órával vette át a volánt a fedélzeten tartózkodó két másik sofőr egyikétől.

Az Orangeways körülbelül három és fél éve működteti menetrend szerinti járatait Európa-szerte. Buszaik 13 millió kilométert tettek meg eddig, de még soha nem voltak részesei balesetnek. A mostani eset a társaság flottájának egyik legkorszerűbb, legbiztonságosabb járművével történt, ez is hozzájárult ahhoz, hogy senki nem sérült meg – tájékoztatott az Orangeways.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik