Közélet

Öt év börtönt kapott a miskolci bankrabló

Az 54 éves férfi tavaly szeptember közepén kirabolta a lakóhelye közelében lévő pénzintézetet.

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezetője pénteken elmondta, hogy a Borsod megyei bíróság egyazon tárgyaláson kezdte meg és fejezte be az ügyet. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az 54 éves férfi előzetesben maradt az ítélethirdetés után.

Martossy György utalt arra, hogy a férfival szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a bíróság.

A férfi segélyből élt, anyagi gondokkal küszködött, személyi hitelét nem tudta törleszteni, ezért elhatározta, hogy kirabolja a lakóhelye közelében lévő pénzintézetet – szerepelt a vádiratban.

A vádlott egy ültetéshez használt, fémből készült dugványozóból készített “fegyvert”. Az eszközt fekete szigetelőszalaggal körbetekerte, hungarocelldarabkákat is ragasztott rá, hogy szélesebb legyen, jobban hasonlítson egy pisztolyhoz. Egy műanyag, rúdszerű elemlámpából robbanószerkezetnek tűnő eszközt is készített.

A férfi tavaly szeptember 17-én ment be a miskolci, Árpád utcai pénzintézetbe, s a fegyverszerű tárgyat az ügyintézőre szegezve követelte az összes pénz átadását. Azzal fenyegetőzött, hogy a kezében lévő robbanóeszközt felrobbantja. Az alkalmazott a támadónak 387 ezer forintot adott át, a vádlott ezután elmenekült. A pénzintézet egyik munkatársa azonnal értesítette a rendőrséget, míg kollégája a férfi után futott.

A rendőrök pár utcával odébb fogták el a vádlottat, akinél hiánytalanul megtalálták a pénzt, s megtalálták az általa menekülés közben eldobott eszközöket is. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik