Közélet

Nem látszik Arnóth Sándor balesete a biztonsági felvételen

Nem tudni, hogyan került az autó a forgalommal szemközti oldalra, az azonban kiderült, hogy a kocsi gyorsan hajtott.

Csupán egyetlen olyan kamerafelvétel került a rendőrséghez, melyen látszik az M3-as autópályán forgalommal szemben hajtó, majd később Arnóth Sándor püspökladányi polgármester autójával ütköző személyautó – értesült a Független Hírügynökség. Maga a baleset azonban nem látszik a felvételen.

A Független Hírügynökség azt is megtudta, hogy az autós szabálytalan viselkedése miatt több jelzés is érkezett a rendőrségre, de erre az idő rövidsége miatt már nem lehetett reagálni a baleset bekövetkeztéig.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a boncolás után derül majd ki, hogy az autós fogyasztott-e alkoholt vagy valamilyen gyógyszert, kábítószert mielőtt a volán mögé ült. A nyomozók vizsgálják, hogy a férfi hogyan fordult vissza az autópályán, és hány kilométert tett meg a forgalommal szemben. A szóvivő hozzátette: még tart az adatgyűjtés, a szemtanúk meghallgatása.

Mint ismert, a három ember életét követelő baleset az M3-as autópálya Miskolc felé tartó oldalán történt, a 42-es kilométernél, szerdán késő este. A karambolban a vétkes autó vezetője – egy 51 éves aszódi férfi – illetve a másik kocsiban utazó Arnóth Sándor püspökladányi polgármester, a Fidesz országgyűlési képviselője és 57 éves sofőrje halt meg. A balesetnek részese volt egy kisbusz is, amely felborult ugyan, de a benne ülők közül senki nem sérült meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik