Közélet

65 ezer forintért ölt a 15 éves bérgyilkos

Kétszáz fontért - 65 ezer forintért - gyilkolt Nagy-Britanniai legfiatalabb, 15 éves bűnözője.

A kora miatt meg sem nevezhető tettes lefűrészelt csövű puskával lőtte agyon áldozatát. A bírósági tárgyalásról beszámoló csütörtöki brit lapok szerint a megbízó az áldozat férje volt, aki azt akarta megakadályozni, hogy korábbi élettársa kicsempéssze közös gyermeküket az országból.

A 28 éves Serdar Ozbek ezért felbérelte a gyermekkorú gyilkost. Ozbek – a népes észak-londoni török közösség tagja – igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy semmi köze a bűncselekményhez: volt partnere megölésének napján külföldön tartózkodott, és ügyelt arra is, hogy a 15 éves bérgyilkos ne török nemzetiségű legyen.

A tárgyaláson az esküdteknek bemutatták a gyilkosságról egy közeli biztonsági kamera által készített felvételt. Ezen látszik, hogy a fiú taxival érkezik a kiszemelt áldozat, a 26 éves Gulistan Subasi lakásához, bekopog, és az ajtónyitás pillanatában rálő áldozatára.

Utána azonban elkövette azt a hibát, hogy tettével eldicsekedett egy barátjának, felpanaszolva még azt is, hogy megbízója “nyamvadt 200 fonttal” szúrta ki a szemét. A gyilkos megdöbbent barátja értesítette az ügyben akkor már nagy erőkkel nyomozó rendőrséget a bizarr beismerésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik