Közélet

Milliókat fizethettek Keleti Györgyi szabadságáért

A modellt valószínűleg nagy összegű óvadék ellenében engedték szabadlábra, a magyar elfogatóparancs azonban továbbra is érvényben van ellene.

Mint arról korábban beszámoltunk, hazaérkezett Olaszországból Keleti Györgyi, miután kiengedték az olaszországi rebibbiai börtönből. A nő olasz ügyvédje, Massimiliano Scaringella hétfőn nyújtotta be az azonnali szabadlábra helyezési kérelmet, amelyet a bíró elfogadott.

A modell Facebook oldalán közölte, végre itthon van. Györgyi családja, a volt honvédelmi miniszter, Keleti György egy hetes türelmi időt kért a médiától, állításuk szerint hamarosan a sajtó elé állnak, de addig még nagyon sok mindent kell megbeszélniük.

A NapiÁsz Online információi szerint a Keleti lányt óvadék ellenében tudták Magyarországra hozni, aminek az összege – egyes feltételezések szerint – akár több millió forintra is rúghat.

Dr. Ruttner György ügyvéd kedden a Mokka vendége volt, ahol elárulta, a legcélszerűbb lépés az lenne Györgyi részéről, ha a következő munkanapon megjelenne a bíróságon, mellyel jelezné, hogy szükségtelen az elfogató parancs fenntartása. Györgyinek ugyanis érdeke, hogy a magyar eljárás lefolytatásra kerüljön, hiszen a másik két országban súlyosabb büntetésre számíthatott volna az üzletszerű kéjelgés (rövidebben kerítés) elősegítéséért.

A jogi szakértő éppen ezért úgy véli, a volt honvédelmi miniszter lánya most sokkal jobb pozícióban van, mint akár egy héttel ezelőtt, hiszen ha itthon, kedvezőbb elbírálás mellett folytatják le vele szemben az eljárást, akkor Olaszországban ugyanezért a cselekményért már nem kaphat büntetést.

AJÁNLOTT LINK:

Keleti Györgyi megnyugodhat? (TV2.hu)
Keleti Györgyinek a bírónál kell jelentkeznie (NapiÁsz Online)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik