Közélet

Baleset miatt lezárás az M7-es autópályán

Kamionok balesete miatt lezárták az M7-es autópályát mindkét irányban Zalakomár közelében, Zala és Somogy megye határánál szombat reggel.

Egy román felségjelzésű kamion vezetője elaludt, ez okozott baleset az M7-es autópálya 185-190-es kilométerszelvényében; a balesetben senki nem sérült meg – közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletének tájékoztatása szerint öt óra előtt egy kamion áttörte a szalagkorlátot a 185-ös kilométerkőnél, és a szembejövők sávjába “belógva” állt meg. Egy másik teherjármű fékezett, hogy segítséget nyújtson, de eközben hátulról belerohant egy harmadik kamion.

A baleset miatt az autópályán Budapest és Letenye felé is jelentős torlódás alakult ki.

A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a baleset miatt több, a jármű mögött haladó kamion leállt, ezt egy utánuk érkező – nem román, mint a korábbi hírünkben szerepelt, hanem – magyar kamion vezetője nem észlelte. Hogy elkerülje az ütközést félrerántotta a kormányt, és ő is balesetet szenvedett.

A mentés és helyszínelés idejére a járműveket a 7-es főútra terelik – közölte a sajtóreferens. Hozzátette: a Nagykanizsa felé vezető pályát hamarosan megnyitják, a Budapest felé vezető pályát pedig fél tíz-tíz óra körül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik