Közélet

Megtalálták az eltűnt amerikai holttestét a Zemplénben

A férfi még az elmúlt év augusztusában tűnt el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regéc térségében.

A 77 éves férfi a Borsó-hegyen 2006-ban lezuhant szlovák katonai repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt katonák emlékművét látogatta meg tavaly augusztus elején társaival, amikor a hegyről lefelé jövet terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni az elakadt autóhoz, ekkor különváltak – emlékeztetett az esetre Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az idős férfi még bement a regéci panzióba, majd onnan, miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót, gyalog visszaindult a hegyre, de a falu végén három irányba ágazó úton nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára.

Nagy erőkkel keresték, jószerivel mindent átvizsgáltak, de nem találták meg a férfit. Családja nyomravezetői díjat is kitűzött. Az idős ember eltűnése ügyében a rendőrség közigazgatási hatósági eljárást indított.

A napokban a Zemplén hegységben állampolgári bejelentés alapján – az eltűnés helyétől mintegy tíz kilométerre – a rendőrök egy holttestre bukkantak. Utóbb bebizonyosodott, hogy az eltűnés miatt körözött idős férfi holttestét találták meg – tette hozzá Gaskó Bertalan, megjegyezve: a szakértők bevonásával elvégzett vizsgálatok adatai alapján bűncselekmény elkövetésére, valamint idegenkezűségre utaló körülmény nem vetődött fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik