Közélet

Leugrott egy tini a Golden Gate-ről

67 méteres zuhanás után mintegy 120 kilométeres sebességgel csapódott a San Francisco-i öböl vizébe - mindezt csak heccből.

Állítása szerint csak heccből ugrott le a Golden Gate hídról az a tizenéves amerikai iskolás, aki osztálykiránduláson járt az öngyilkosok kedvelt célpontjának tekintett 1937-ben épült nevezetességen. A 17 éves diák 67 méteres zuhanás után mintegy 120 kilométeres sebességgel csapódott a San Francisco-i öböl vizébe, de olyan szerencsésen érkezett, hogy csak könnyebb zúzódásokat szerzett. A felelőtlen fiút végül egy 55 éves szörfös húzta partra.

Chris Rardin, a kaliforniai autópálya rendőrség munkatársa szerint kész csoda, hogy a fiú túlélte a zuhanást. Az eddigi vizsgálatok is azt állapították meg, hogy a fiú nem öngyilkossági szándékkal vetette magát a mélybe, valószínű, hogy az osztálytársai ösztönözték az ugrásra.

A rendőrség szerint átlagosan minden második héten akad egy olyan személy, aki a hídról ugorva próbál véget vetni életének. Többségük, azaz pontosan 98 százalék próbálkozása sikerül, ha nem is közvetlen a becsapódás után halnak szörnyet, vízbe fulladnak. Sok holttestet soha nem találnak meg, mert a cápák martalékává válnak.

Tavaly 32-en választották a halálnak ezt a formáját, 1937 óta pedig több mint 1500 ugró vetett véget ily módon életének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik