Közélet

Több tonna vasat loptak

Egy pécsi szőlőskertből száznál is több vasoszlopot loptak, máshonnan pedig egy egész kovácsoltvas-kerítést fújtak meg.

Két tonnányi vasanyagot fújtak meg az elmúlt két hónapban ismeretlen tettesek Pécsett és környékén. A rendőrök ennek kapcsán előállítottak és több rendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy fiatalkorút, aki vallomást tett, de a nyomozásnak nincs vége.

A Kertvárosi Rendőrőrs 2011 elején indított nyomozást több hétvégi telekről történő lopás miatt főként Keszü, Kökény és Postavölgy területén. Az ismeretlen elkövetők minden esetben vasanyagot vittek el. Egy szőlőskertből száznál is több vasoszlopot loptak, máshonnan pedig egy egész kovácsoltvas-kerítést fújtak meg.

A rendőri munkát megkönnyítette egy állampolgári bejelentés. Az egyik lopásnak ugyanis szemtanúja volt, aki felírta és elküldte a rendőröknek annak a járműnek a számát, amellyel a vasanyagot szállították. Nem sokkal később egy kerítéshez becsúszott, üresen álló autóhoz hívták a rendőrséget a Kispostavölgybe, és kiderült, hogy ezt a kocsit használták az elkövetők a lopásoknál. A hatóságok felkutatták, előállították és kikérdezték a sofőrt.

A nyomozás előrehaladtával a rendőrség fényt derített az egyik vastolvaj kilétére, akit több rendbeli lopás miatt gyanúsítottként kihallgattak. A fiatalkorú gyanúsított szabadlábon védekezik.

Az elkövetők január-februárban összesen 2 tonna lopott vasat adtak le különböző fémfelvásárló telephelyeken. Az ügyben tovább folyik a nyomozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik