Közélet

Megszívta a más bankkártyájával potyázó milliomos

Az 54 éves fogorvost boldogság töltötte el, hogy egy diák elveszett kártyájával vehet pizzát.

Egy diák elvesztett bankkártyájával fizetett egy milliomos két öles pizzáért az Egyesült Államokban kaján örömmel, ám már nem mosolyog: lopás és hamisítás vádjával bíróság elé kerül.

Az 54 éves férfi fogorvos, vagyona 4 millió dollár (800 millió forint) körül van, ám amikor egy bevásárlóközpont parkolójában idegen bankkártyát talált a földön, ahelyett, hogy leadta volna, megtartotta. Rögvest rendelt két 20-20 dolláros extrapizzát – összesen 8 ezer forint értékben – és boldogsággal töltötte el, hogy más kárára potyázik. A kártyával fizetett, jóllehet 250 dollár (50 ezer forint) lapult a pénztárcájában.

Közben a kártya gazdája, egy diák észrevette, hogy eltűnt a kártyája és értesítette a bankot, mely tudatta: valaki már vásárolt is vele. A diák azonnal hívta a rendőrséget, mely fülön csípte a “kártyás” fogorvost, miközben az a pizzákra várt. Így még a falat sem keseredhetett meg a férfi szájában, amikor felelősségre vonták. A fogorvos fellengzősen közölte, hogy egyáltalán nincsenek pénzgondjai, vagyona 4 millió dollár.

A bíróság előtt a tolvaj “státusból” még csak-csak kimagyarázhatja magát “becstelen megtalálóra”, de a hamisítást nemigen cáfolhatja. A kártyás fizetésnél ugyanis a diák nevét írta alá – adta hírül az Orlando Sentinel című amerikai lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik