Közélet

Megpofozta, majd ököllel verte diákja fejét egy tanár

Elbocsátottak egy pécsi pedagógust az erőszakos fellépése miatt néhány hete az egyik pécsi iskolából.

Az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központban (ANK) történt eset két főszereplője egy húszéves, negyedikes fiú, és egy pedagógusként több mint 30 éve dolgozó 58 éves rajztanár- írja a bama.hu.

A pedagógust amiatt mentették fel egy fegyelmi eljárás végén, mert lekevert egy pofont a fiúnak, majd állítólag a lábára is rálépett és ököllel fejbe verte. A rajztanár elmondása szerint a fiú szemtelen volt, felfeküdt a padra, és a médiaórán levetített film után önkényesen lekapcsolta a tévét és a DVD-t. A tanár azt is elmondta: belátta, hogy hibázott, hirtelen felindulásból cselekedett, amiért elnézést is kért, ám hozzátette, hogy tanári méltóságában, becsületében sértette meg a fiatal.

Turi Katalin, a pécsi ANK főigazgatója nem akart nyilatkozni az esetről, és az iskola egyébként sem verte nagy dobra az esetet. A Dunántúli Napló is az egyik internetes közösségi portálon, a tanárt kedvelő diákok által szervezett szimpátiaoldal egy tagjától értesült róla. A lap megjegyzi: a megvert fiú apja is pedagógus és az intézményben tanít.

AJÁNLOTT LINK:

Kirúgták a tanárt a pofon és az öklös miatt (bama.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik