Közélet

Robbanás Zalaegerszegen: ismét kiürítették a környéket

Folytatják a kutatást a tűzszerészek annál az ingatlannál, amelynek melléképületében hétfő este egyelőre ismeretlen eredetű, halálos áldozattal járó robbanás történt.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda reggel elmondta: ismét lezárták az érintett utcát, ahol ezúttal is kiürítették a családi ház 100 méteres sugarú körzetét. A tűzszerészeknek továbbra is rendkívül aprólékosan kell dolgozniuk, miután bebizonyosodott, hogy a család tulajdonában lévő hegyi borospincében, a lakóházban és az ahhoz tartozó, összedőlt melléképületben nagy mennyiségben voltak robbanóeszközök. Ezek egy részét kedden már elszállították és megsemmisítették.

A szóvivő szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a kutatás harmadik napján sem tudják befejezni a feladatot. Egyelőre azt sem lehet még tudni, hogy pontosan mi okozta a detonációt.

A Zalaegerszeg botfai városrészében lévő családi ház melléképületében hétfő este történt detonáció következtében egy 44 éves férfi meghalt, az udvaron tartózkodó 19 éves fia súlyos sérüléseket szenvedett. A fiatalembert először a zalaegerszegi kórházban látták el, de súlyos égési sérülései miatt még aznap éjszaka Győrbe szállították.

Kedden a készenléti rendőrség tűzszerészszolgálatának munkatársai és a honvédség tűzszerészei százával találtak lőszereket, robbanótesteket, gyújtószerkezeteket a zalaegerszegi lakóházban, annak melléképületében és a család tulajdonában lévő hegyi pincében. Szintén a tűzszerészek emelték ki kedden az áldozat holttestét a romok alól.

Az ügyben robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt indult nyomozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik