Közélet

Bankrablás Budapesten: egymillió a nyomravezetőnek

A Villányi úti fiókba délután ment be egy férfi. Pénzt követelt, és megfenyegette az alkalmazottakat.

Kiraboltak egy bankfiókot szerdán kora délután a fővárosban, a Villányi úton – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-vel. Sagyibó Melinda elmondta: a bankfiókba délután egy óra előtt ment be egy férfi, aki – feltehetően fegyverrel a kezében – pénzt követelt, és megfenyegette az alkalmazottakat. A rabló a zsákmányolt összeggel elmenekült. A sajtóügyeletes hozzátette, hogy a férfi nem használta a fegyverét, a rablás során senki nem sérült meg.

A rendőrök még délután előállítottak egy feltételezett elkövetőt a bank közelében. A gyanús férfi egy börtönben ülő bankrabló fia, aki korábban többször is sikertelenül próbált meg kirabolni bankfiókokat, de mostani bankrablásnál csak nézelődött.

Budapest rendőrfőkapitánya bruttó egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít a rabló kézre kerítésében. Az elkövető 35 év körüli, mintegy 185 centiméter magas, erős testalkatú, és a jelenlegi adatok szerint korábban több alkalommal követett el rablást fővárosi pénzintézetekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik