Közélet

Százával találtak robbanóeszközöket Zalaegerszegen

A világháborús fegyvereket állítólag a szerencsétlenül járt család tagjai gyűjtötték.

Lőszereket, robbanótesteket, gyújtószerkezeteket találtak százával abban a zalaegerszegi családi házban, amelynek a melléképületében hétfő este halálos áldozattal járó robbanás történt – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden kora délután az MTI-vel.

Lalamon Róbert arról számolt be, hogy a készenléti rendőrség tűzszerészszolgálatának munkatársai kiterjesztették a helyszíni szemlét a család közelben lévő hegyi pincéjére is. A két ingatlanon nagy mennyiségben találtak robbanóeszközöket, amelyek elszállításáról és megsemmisítéséről később gondoskodnak.

A tűzszerészek kedden nem sokkal dél előtt tudták kiemelni a halálos áldozat holttestét a romok alól. A szóvivő hangsúlyozta: rendkívül aprólékos munkát kell végezniük, a törmeléket lépésről lépésre, tüzetesen át kell vizsgálniuk, hogy feltárják, maradtak-e még robbanásveszélyes eszközök, tárgyak az épület romjai között.

A szóvivő hozzátette: a jelenlegi helyzet alapján kijelenthető, hogy kedden nem tudják befejezni a teljes feltárást.

A rendőrség, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a mentők is a helyszínen tartózkodnak. A környékbeli lakóházakat mintegy 100 méteres sugarú körben kiürítették, az arra járókat időközönként átengedik az érintett útszakaszon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik