Közélet

Romagyilkosságok: március végén kezdődik a tárgyalás

A négy gyanúsított kilenc helyszínen támadott meg romákat, összesen 78 lövést adtak le, tizenegy Molotov-koktélt hajítottak el.

Március 25-én kezdődik a romagyilkosságokkal vádolt, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon – közölte a bíróság pénteken az MTI-vel. Az öttagú bírói tanács Miszori László bíró vezetésével tárgyalja a halálos áldozatotokat követelő bűncselekmény-sorozatot. K. Árpád Sándort és társait előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Pest Megyei Főügyészség.

A négy gyanúsított kilenc helyszínen támadott meg romákat, összesen 78 lövést adtak le, hét helyszínen összesen tizenegy Molotov-koktélt hajítottak el. A bűncselekmények során a hat halálos áldozaton kívül öten életveszélyesen megsérültek. A nyomozók szerint összesen 55 ember testi épségét veszélyeztették a gyanúsítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik