Közélet

Négy liter bor miatt szúrta hátba lakótársát

Egy kecskeméti nő többször is megkéselte volt élettársát, mert az túl sok bort vásárolt.

Pénteken tanúkihallgatásokkal folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon annak az 51 éves asszonynak a tárgyalása, aki korábban kétszer is hátba szúrta férfi lakótársát, mivel több bort vett a kelleténél.

A vádirat szerint az 51 éves kecskeméti nő korábban öt éven keresztül élettársi kapcsolatban élt együtt a 46 éves férfival, a későbbi sértettel. A pár azonban italozó életmódjuk miatt később szakított, de továbbra is egy lakásban éltek.

Az ügyészség vádirata szerint 2010. április 12-én a nő 2000 forintot adott a férfinak azzal, hogy 1000 forintért vásároljon bort, a másik felét pedig utána adja vissza neki. A volt élettárs viszont a megbeszéltektől eltérően négy liter bort is vásárolt, így nem maradt visszajáró, amit az asszony szóvá is tett neki. Ebből adódóan a felek között veszekedés alakult ki, melynek során a vádlott egy 13 centiméter pengehosszúságú késsel kétszer is hátba szúrta a sértettet. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban az orvos-szakért véleménye szerint csak a véletlenen múlt, hogy nem halt bele sérülésébe. Így a kecskeméti nőt most emberölés kísérletének bűntettével vádolják, amiért akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

AJÁNLOTT LINK:

Négy liter bor miatt szúrta hátba lakótársát (Délmagyar)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik