Közélet

Börtönben marad a kisbabával kolduló nő

A bíróság három hónappal meghosszabbította az előzetes letartóztatását annak a román nőnek, aki másfél éves kislányával koldult Budapesten.

Az ügyészség azért indítványozta a súlyos testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsított nő előzetes letartóztatásának meghosszabbítását, mert nincs magyarországi lakhelye, így alappal lehet tartani szökésétől, elrejtőzésétől, illetve attól, hogy élettársával összebeszél és megnehezíti az ügy felderítését. Az ügyészség álláspontját a Pesti Központi Kerületi Bíróság elfogadta.

Mint arról korábban beszámoltunk, a román nőt február elején, a Könyves Kálmán körút és a Gyáli út kereszteződésénél igazoltatták, mert egy kisgyerekkel koldult az autók között. A rendőröknek feltűnt, hogy a kendőbe csavart gyerek fázik, folyamatosan köhög. A nőt előállították, a kislányhoz mentőt hívtak. Kiderült, hogy a kicsi lázas volt, korához képest alultáplált, végtagjai kihűltek. Később a Heim Pál Gyermekkórházban az is kiderült, hogy több, bántalmazásból származó sérülése is van.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a másfél éves kislány testén régebbi és friss sérülések, törések, zúzódások nyomai voltak, a lábán, kezén, arcán és fején is. Időközben előkerült a gyerek apja is és a nővel közös másik gyerekük, egy két és fél éves kisfiú. A kisfiún nem találtak sérüléseket, azonban annyira alultáplált, hogy fejlettségben gyakorlatilag két évvel marad el egy hasonló korú, egészséges gyerektől. Úgy tudni, a páros Románia és Magyarország között ingázott. A kislányról annyit tudni, hogy Magyarországon született, az egyik fővárosi kórházban, de születése után anyja elhagyta és csak hónapokkal később, tavaly októberben jelentkezett érte. Magyarországon a nő és a férfi koldulásból élt, a gyerekekkel egy hajléktalanokkal foglalkozó intézménybe költöztek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik