Közélet

Csőtörés Budapesten: hétvégére állhat helyre a forgalom

A Dózsa György út XIII. kerületi, Váci és Angyalföldi út között forgalmas szakaszát azért kellett lezárni, mert kedd éjjel eltört egy nagy átmérőjű vízcső.

Szerdán sikerült kicserélni a sérült vezetékszakaszt, egy 8 méteres vezetékdarabról van szó. Megkezdték a gödör betemetését és a föld tömörítését és csütörtökön átadják a területet a Fővárosi Közterület-fenntartónak, az ő munkatársaik végzik el az útburkolat javítását – mondta el Lévai Zsuzsanna, a Fővárosi Vízművek szóvivője.

Egy körülbelül ezer négyzetméteres területről van szó, ahol új burkolat kell, ezért vélhetően teljes egészében csak a hétvégén tudják visszaadni a forgalomnak a területet. Vízhiány a csőtörés idején nem volt a környéken és a továbbiakban sem lesz a munkálatok miatt fennakadás a szolgáltatásban – tette hozzá a szóvivő.

Fehérvári Tibor, a BKV fődiszpécsere elmondta, hogy a csütörtök reggeli állapot szerint a 75-ös troli helyett busz jár, terelt útvonalon, a 79-es trolik helyett pedig szintén terelt útvonalon, önjáró trolik közlekednek. A járművek az eredeti útvonal helyett a Kassák Lajos utca, Lőportár utca, Váci út, Dráva utca útvonalon közlekednek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik