Közélet

Bocsánatot kért a soroksári úti gázoló

Gyurassza Máté teljes mértékben vállalja a felelősséget a tettéért.

Bocsánatot kért az áldozatok családtagjaitól a Soroksári úti buszmegállóban gázoló férfi az RTL Klub Fókusz című műsorában. A láthatóan megrendült fiatalember elmondta: teljes mértékben vállalja a felelősséget a szörnyű, halálos balesetért.

„Szeretnék felébredni ebből a rémálomból, de sajnos el kell fogadni, hogy ez megtörtént. Szeretném kifejezni a sajnálatomat és a részvétemet, azoknak, akiknek a családtagjai pont akkor voltak azon a helyen, ahol én felszaladtam a padkára” – fogalmazott Gyurassza Máté.

A gázoló felidézte, hogy a baleset előtti éjszaka rosszul aludt, de nem érezte magát fáradtnak. Közvetlenül a tragédia előtt mégis elbóbiskolt a volánnál és már csak arra tért magához, ahogy a padkának csapódik az autójával. A fékbe taposott, de nem sikerült megakadályoznia a szerencsétlenséget. Miután kiszállt az autóból próbált segíteni a bajbajutottakon – vallotta be a fiatalember.

Gyurassza Máté ügyvédje elmondta azt is, hogy sem alkohol, sem tudatmódosító szer nem volt védence szervezetében. A vizsgálatok szerint nem lépte át a sebességhatárt és nem volt kimerülve.

A férfi a műszaki egyetem harmadéves hallgatója. Azért vállalt fuvarozást, hogy fizetni tudja a tanulmányait. Munkahelyén visszavárják raktárosnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik