Közélet

Csőtörés Budapesten: péntekre állhat helyre a forgalom

A Dózsa György út XIII. kerületi, Váci és Angyalföldi út között forgalmas szakaszát azért kellett lezárni, mert kedd éjjel eltört egy nagy átmérőjű vízcső.

Lévai Zsuzsanna, a Fővárosi Vízművek szóvivője elmondta: valamivel éjfél előtt lyukadt ki az 500 milliméter átmérőjű vízvezeték, a csőből kiáramló víz megrongálta az úttestet. A szakemberek már éjfél óta dolgoznak: a csövet feltárták, a szivárgást megszüntették, jelenleg a megrongálódott vezetéket cserélik. Miután a munkával végeznek, a munkagödröt be kell temetni, majd az aszfaltozás előtt alaposan tömöríteni kell. Úgy tűnik, a munkát az időjárás nem fogja hátráltatni, így ha minden a tervek szerint halad, pénteken reggel átadhatják a Dózsa György utat az autósoknak. A csőtörés nem okozott fennakadást az ivóvízellátásban, vízhiány sehol nem volt – tette hozzá a szóvivő.

A BKV fődiszpécsere elmondta: a Dózsa György utat teljes szélességében lezárták a XIII. kerületi Váci és Angyalföldi út között, ezért a 75-ös és 79-es trolik helyett autóbuszok szállítják az utasokat. A buszok az eredeti útvonal helyett a Kassák Lajos, Lőportár utca, Váci út, Dráva utca útvonalon közlekednek, az érintett két megállót ideiglenes megállókkal pótolták – tette hozzá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az autósokat a Huba utca felé terelik.

AJÁNLOTT LINK:

Iszap borítja a Dózsa György utat – képekkel (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik