Közélet

Élve kezdték ki a patkányok a kislányt

A hatóságok figyelmének középpontjában került egy Szatmár megyei asszony, akinek egyéves kislányát csonkította meg egy patkány.

A nő hat gyermeket hozott a világra. Közülük hármat állami gondozásba adott, hármat pedig ő maga nevelt, pontosabban hagyott a sorsára.

A szomszédok beszámolói szerint a nőt néhány hónapja elhagyta az élettársa, azóta a gyermekeket még jobban elhanyagolta. A viskóban élő kiskorúaknak nem telik el úgy nap, hogy az anya ne említené, egyedül maradtak, mert az apjuk elhagyta őket. Szintén a szomszédok állítják, hogy a nő utoljára még a kályhát is eladta, hogy italt vegyen a pénzen, a gyerekeknek azóta fűtésük sincsen.

Az orvosok elborzadtak, amikor meglátták a megcsonkított, piszkos és véres kislányt. Állapotát sikerült stabilizálni, a hegeket azonban élete végéig magán viseli majd. A gyermekvédelem kivizsgálást indított az ügyben. A kislány állami gondozásba kerül, és nagy valószínűséggel a két másik gyermek is. Az anya pedig a törvény előtt fog felelni gondatlanságáért – írja a manna.ro.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik