Közélet

Súlyos magyar síbalesetek a hétvégén

Két balesetet szenvedett magyart is helikopterrel kellett kórházba vinni a hétvégén a környező országok síterepeiről - írja a sielok.hu.

Ausztriában, Karintia legnagyobb síterepén, Nassfelden, szombaton két magyar ütközött össze, a snowboardos hódeszkája megvágta síelő társa lábát, a 27 éves férfit elsősegélynyújtás után helikopterrel vitték kórházba. Szerdán ugyanitt egy pályán kívüli síelés közben megsérült magyar állampolgárt szállítottak légi úton kórházba.

Szombaton Szlovákiában is történt magyar vonatkozású síbaleset. A Kassa környéki Korompához tartozó Plejsy síterepen egy 54 éves magyar síelő szenvedett balesetet szombat este, őt szintén helikopterrel szállították a kassai kórházba.

Ugyancsak baleset történt a Selmecbánya melletti Salamandra síterepen, ahonnan a magyar határhoz közeli Nagykürtös településről származó 27 éves síelőt kellett helikopterrel kórházba vinni – írja a sielok.hu.

A honlap összesítése szerint a múlt héten két síelő halt meg a pályákon, mindketten Ausztriában. Pénteken, Tirolban ütközése után 20 perccel holtan esett össze egy 66 éves német síelő. Szombaton a Karintia és Salzburg tartomány határán lévő Katschberg síterepén bukott egy osztrák és a helyszínen életét vesztette.

A múlt héten három gyerek esett ki síliftekből. Franciaországban, Morillonban egy hatéves kisfiú zuhant 12 métert egy ülőliftből, de komoly sérülések nélkül megúszta a balesetet. A kisfiú édesanyja a lifttársaságot készül perelni, mert állítólag induláskor a liftesek nem ellenőrizték, hogy a fiú biztonságosan helyezkedik-e el. Szintén Franciaországban egy 14 éves brit tinédzser Chatelben, a síterep tavaly átadott felvonóján készülődött a kiszálláshoz, amikor hátizsákjának szíja beakadt a székbe. A lift közben megfordult a hegyállomáson és megindult lefelé. A fiú megpróbálta kiszabadítani magát, de a ruhája felhúzódott a nyakára és valósággal megfojtotta. A fiú a baleset óta kómában fekszik a közeli kórházban.

Ausztriában, Tirolban egy kabinos liftből esett ki egy hétéves fiú, miután a völgyállomás előtt kinyílt az ajtaja. A holland fiú körülbelül 15 métert zuhant, súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

AJÁNLOTT LINKEK:

Magyar síbalesetek Nassfelden és Korompán (sielok.hu)
Heti horror: kiesések a liftből, halálos bukás, cserbenhagyás (sielok.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik