Közélet

Több mint százmilliós csalással gyanúsítanak egy férfit

Harmincrendbeli csalással és több mint százmillió forintos károkozással gyanúsítják azt a kiskőrösi férfit, akit szerdán vett őrizetbe a rendőrség.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a Békés megyei rendőrök még 2007-ben indítottak eljárást, mert egy akkor még ismeretlen férfi egy szarvasi cégtől négymillió forint értékben rizst vásárolt, de nem fizette ki. A gyanúsított egy gazdasági társaság nevében járt el, és kötött szerződést az eladóval.

Később kiderült, hogy az elmúlt három évben további öt gazdasági társaságot alapított, hogy csalásait leplezze. Bejárta szinte az egész országot, és mindenhol halasztott fizetéssel vásárolt, majd a különféle árucikkeket áron alul értékesítette.

A 43 éves férfit korábban már elítélték hasonló bűncselekmények miatt. Az eljárás során megpróbált elrejtőzni, kétszer elfogatóparancsot is kiadtak ellene. Végül szerdán fogták el a rendőrök, és a Bács-Kiskun megyei tanyáján tartott házkutatáskor több millió forint értékben kerültek elő vegyszerek, szerszámok, gépek és különböző termények.

A csalással gyanúsított férfit őrizetbe vették a rendőrök, és indítványozták előzetes letartóztatását. A nyomozás további szakaszában igyekeznek felkutatni mindazokat, akiket megkárosított – tette hozzá a szóvivő pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik