Közélet

Stadler-per: hamis számlák a könyvelésben

A vállalkozót csalás, magán- és közokirat-hamisítással, valamint a számvitel rendjének megsértésével vádolja az ügyészség.

A Stadler József cégeinek könyvelésében szereplő, a bíróság előtt bemutatott számlákat valós cégek adatainak felhasználásával állították ki, de azok hamisítványok – vallotta egybehangzóan két gazdasági társaság képviselője a Stadler József és két társa ellen a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó per szerdai tárgyalási napján, Kecskeméten.

A két budapesti cég ügyvezetője azt vallotta a bíróság előtt, hogy a cukrászda üzemeltetésével, valamint élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó cégeik semmilyen kapcsolatban nem voltak az elsőrendű vádlott érdekeltségébe tartozó cégekkel, Stadler Józsefet csak a tévéből ismerik.

A 2005-ben feltételesen szabadult Stadler József Solton élő vállalkozót jelentős kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás kísérletével, folytatólagos adócsalással, magánokirat- és közokirat-hamisítással, valamint a számvitel rendjének megsértésével vádolja az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik