Közélet

Olaszországnak adják ki Keleti Györgyit

Az egykori honvédelmi miniszter lánya akár nyolc évet is kaphat.

A német bíróság megtagadta a magyar kiadatási engedélyt, így Györgyi ügyét külföldön tárgyalják majd. A modellt egy-két héten belül át is szállíthatják Olaszországba az ellene érvényben lévő európai elfogatóparancs alapján – értesült az Új Ász.

Az ügyvédek mindent megpróbáltak, hogy hazahozzák a lányt, hiszen míg Magyarországon üzletszerű kéjelgés elősegítéséért három, Olaszországban 3-8 évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki.

Alexander Klein, Györgyi német ügyvédje a lapnak elmondta, egyelőre csupán annyit tehetnek, hogy megpróbálják késleltetni a kiadatást, de összességében nincsenek jó kilátásaik.

A modell magyar ügyvédje is megerősítette az értesüléseket. Dr. Gerencsér András elárulta, az olasz kérelmet hamarosan tárgyalják, mivel azonban más ország nem kérvényezte Györgyi kiadatását, valószínű, hogy ott folytatódik tovább az eljárás. Hozzátette: Olaszországban Györgyi előzetesbe kerül, ritka esetben azonban enyhébb kényszerintézkedést is róhatnak rá.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon szeptemberben kezdődött Keleti Györgyi pere, amelyben a vád üzletszerű kéjelgés elősegítése. A vádirat szerint 2006 és 2008 között az exmodell pénzért segített magyar nőket a prostitúció gyakorlásához Olaszországban, amiért közvetítői díjat kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik