Közélet

175 milliót sikkasztott egy szekszárdi férfi?

Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó férfi az ügyészség szerint az érd-sóskúti volt katonai laktanya megvásárlása kapcsán károsította meg amerikai üzlettársát.

A vád szerint a 44 éves D. László, illetve kft.-je 2005-ben 950 ezer amerikai dollárt kapott a sértett, egy New Yorkban élő magyar férfi cégétől, az összeget a laktanya megvásárlására kellett volna fordítania. A pénzből azonban csak 100 ezer dollárt költött erre célra, 850 ezer dollárt más, érdekeltségeibe tarozó társaságok működésére és azok hiteleinek törlesztésére fordított. Ezzel – akkori árfolyamon számolva – 175 millió forint kárt okozott üzlettársának.

A különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással vádolt D. László pénteken a Tolna Megyei Bíróság előtt tagadta felelősségét, de nem tett vallomást.

Az ügyész vádismertetéséből kiderült: a vádlott és a sértett korábban már együttműködött két, Balaton-parti Spar áruház megépítésében, amelyet szintén az amerikai férfi cége finanszírozott. D. László ezután hívta fel üzlettársa figyelmét az érd-sóskúti volt katonai ingatlanokra, amelyekről azt mondta, hogy hamarosan belterületté nyilvánítják, így rövid időn belül nagy haszonnal továbbadható vagy fejleszthető lesz.

A laktanyát végül nem sikerült megvásárolni; a Pest Megyei Bíróság 2009-ben arra kötelezte a vádlott kft.-jét, hogy az üggyel összefüggésben egymillió 84 ezer dollárt fizessen meg a sértett tulajdonában lévő cégnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik