Közélet

Ügyvédje szerint a férfi, aki elvitte a mentőt, nem akarta elvinni a mentőt

El akart vinni egy mentőautót egy férfi vasárnap hajnalban a fővárosi Markó utcából, de tetten érték - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A BRFK délutáni közleménye szerint vasárnap a hajnali órákban egy 36 éves férfi az V. kerületi mentőállomásról megpróbált eltulajdonítani egy szolgálati mentőautót. A “hang nélkül guruló gépkocsira” a mentőállomás biztonsági őre figyelt fel, és amikor a járműhöz lépett, a férfi önként szállt ki a vezető ülésről – közölte a rendőrség.

A biztonsági őr értesítette a mentőket, akit később a rendőrök az V. kerületi kapitányságra állítottak elő, és szabadlábon hagyása mellett jármű önkényes elvétele miatt indítottak vele szemben eljárást. A rendőrség vizsgálja az eset pontos körülményeit.

A 36 éves férfi ügyvédje, Ruttner György közleménye szerint a gyanúsított a délutáni kihallgatáson tisztázta a történteket, hogy “nem állt szándékában a jármű elvitele”. Az ügyvéd közölte azt is, ügyfele “sajnálkozását fejezi ki a történtek és a félreértés okozta kellemetlenségek miatt”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik